Logen 5 Åsagård, Bifrostorden » Wilma Kvamme, kvällen stipendiat

Wilma Kvamme, kvällen stipendiat

Så här säger Wilma om sig själv:

”Ända sedan barnsben har jag älskat musik i alla de former. Jag har fått berättat för mig att jag redan innan jag kunde prata rent gallskrek i bilen om mina föräldrar stängde av musiken.

Vid 10 års ålder sökte jag in till Adolf Fredriks Musikskola och blev antagen. Redan andra året på skolan sökte jag en barnroll i Tjajkovskijs Spader Dame på Kungliga Operan i Stockholm. Det var nog där som mitt stora intresse och målmedvetenhet vaknade. I årskurs 6 fick jag möjlighet att sjunga med i skolans representationskör – Adolf Fredriks flickkör under ledning av Karin Bäckström. Vi sjöng på olika orter runt om i Sverige och även i världen. Vi har sjungit på Allsång på Skansen och på Nobelmiddagen. Vi har också tävlat och bland annat vunnit första pris i en körtävling i Italien. De erfarenheter jag erhöll under mina år som jag sjöng i Adolf Fredriks flickkör är bland annat det hårda arbete, träning och disciplin som krävs för ett bra resultat.”

Wilma Kvamme studerar idag klassis sång vid Norges Musikhögskola i Oslo, under ledning av professor Mona Julsrud och professor Randi Stene. Hon är mezzosopran, känner att musiken är hennes kall och är i skolan 10-12 timmar om dagen och jobbar stenhårt för en framtid inom musiken.

Det tycker vi är ett glasklart skäl till att dela ut ett stipendium till henne från Alfhild och Einar Byströms stiftelse.