Logen 5 Åsagård, Bifrostorden » Vår ideologi » Social samvaro » Logekvällar

Logekvällar

Logekvällen är central i vår verksamhet. Du ges möjlighet att träffa nya vänner och umgås på ett stilfullt sätt. Våra möten är en oas i livet där du kan koppla av från ”måsten” och trivas en stund i brödernas goda sällskap.

Du träffar bröder från många olika yrken med helt olika bakgrunder och erfarenheter. Det ger dig möjlighet att utvecklas som individ. Självklart kan du också bygga nya kontaktnät – många möten på våra logekvällar mynnar ut i livslånga vänskapsband.

Logekvällarna har ett upplägg som används varje gång, med vissa mindre variationer. Man träffas, därefter hålls en ritusdel och slutligen en brödramåltid.

Ritualernas innehåll är hemligt för utomstående och innehavare av lägre grader. Ursprungligen skrevs ordens ritualer av författaren K. G. Ossiannilsson, vilken av stiftarna fick uppdraget att skriva en ritus som skulle med ett starkt inslag av mystik framför allt vara vacker och stämningsfull och med stegrad verkan från grad till grad.

Religion och politik är totalförbjudna samtalsämnen på Bifrostordens möten, medlemmarna uppmanas att ”reda upp sina religiösa och politiska ställningstaganden utanför ordensarbetet”.